EUROPEAN CASTING FORUM

IN PARTNERSHIP WITH



February, 6th

09h00 - 09h30 (30min)	Welcome coffee
09h30 - 09h45 (15min)	Introduction of the European Casting Forum Transvalor, Fausto Gill Di Vincenzo, Executive VP - Sales & Marketing
09h45 - 10h15 (30min)	Welcome to Acciaierie d'Italia Acciaierie d'Italia, Adolfo Buffo, Director of quality research and sustainability
10h15 - 10h45 (30min)	Role of simulation in contemporary steelmaking industry Swerim, Pavel Ernesto Ramirez Lopez, Group Manager
10h45 - 11h15 (30min)	Coffee break & exchanges
- 11h15 - 11h45 (30min)	Problem solving using numerical modelling in continuous casting Acciaierie d'Italia, Egidio Cassone, Researcher
	Simulation of segregation in the continuous casting of an alloy steel ABS Metallurgical Center, research center of the steel division of Danieli, Corentin Pondaven, Chef de projet R&D
12h15 - 12h45 (30min)	Tundish inclusion behaviour in fluid dynamic regime: a CFD study Cogne Acciai Speciali, Brunier Philippe, I&D Engineer
- 12h45 - 14h00 (75min)	Lunch break
- 14h00 - 14h30 (30min)	Digital Twins in Continuous Casting: The THERCAST® Implementation at Tata Steel Plant Tata Steel, Begoña Santillana, Principal Scientist Steelmaking & Casting Group
14h30 - 15h00 (30min)	THERCAST® software for casting applications Transvalor, Arianna Gotti, Technical Manager
- 15h00 - 15h30 (30min)	Coffee break & exchanges
15h30 - 18h00 (2h30)	Plant visit Acciaierie d'Italia
19h00 - 21h30 (2h30)	Gala dinner
(

EUROPEAN CASTING FORUM

RANSVALDR

TEDITION

IN PARTNERSHIP WITH



February, 7th

I R S

08h45-09h15 (30min)	Welcome coffee
09h15 - 09h45 (30min)	Roadmap of Transvalor THERCAST® solution (R&D) Transvalor, François Frascati, Product Manager
09h45 - 10h15 (30min)	Evaluation of SEN performance in continuous casting of thick slabs Acciaierie d'Italia, Luigi Langelotto, Head of R&D Transvalor, Arianna Gotti, Technical Manager
10h15 - 10h45 (30min)	Ingot Casting with THERCAST®: Optimizing Solidification Processes for Enhanced Product Quality ArcelorMittal, Laurent Carroz, Research & Development Engineer
	<u>t</u> .
10h45 - 11h15 (30min)	Coffee break & exchanges
10h45 - 11h15 (30min) - 11h15 - 11h45 (30min)	Coffee break & exchanges Designing and optimizing coolers for semi-continuous casting installations LeBronze Alloys, Loris Signori, R&D Project Manager
•	Designing and optimizing coolers for semi-continuous casting installations
11h15 - 11h45 (30min)	Designing and optimizing coolers for semi-continuous casting installations LeBronze Alloys, Loris Signori, R&D Project Manager Improving casting process with THERCAST – An example of inclusions/air bubbles tracking from tundish to ingot

TRANSVALOR

END-TO-END SOLUTION PLATFORM TO REINVENT DIGITAL MANUFACTURING TOGETHER

NEW GENERATION SIMULATION EXPERIENCE FOR A BETTER FUTURE